دامنه (Domain) یک آدرس اینترنتی است که به یک وب سایت یا سرویس آنلاین اشاره می کند. دامنه ها معمولاً از حروف و اعداد تشکیل شده اند.دامنه به عبارت ساده نام سایت یا اپلیکیشن شماست که با آن در اینترنت شناخته می شوید مثلا اسم فارسی سایت ما پارسیما و دامنه آن parsimaweb.com است.
خرید دامنه یکی از اولین قدم ها برای راه اندازی یک وب سایت است. در این مقاله، به 9 نکته بسیار مهم خرید دامنه در سال 1402، اشاره خواهیم کرد.
بررسی سابقه دامنه
بهتر است دامنه ای که می خرید قبلا استفاده نشده باشد.اگر دامنه ای بخرید که قبلاً استفاده شده باشد و بک لینک هایی از سایت های اسپم داشته باشد، ممکن است سئوی سایت شما آسیب ببیند. بنابراین چک کردن سابقه دامنه بسیار مهم است.
برای چک کردن سابقه دامنه راه های مختلفی دارید:
چک کردن whois دامنه
با جستجوی سایت مورد نظر در whois می توانید متوجه زمان ثبت دامنه شوید.با این کار می توانید اطلاعاتی از صاحب قبلی دامنه نیز به دست آورید.
استفاده از سایت archive.org
این سایت اطلاعات مربوط به بیشتر دامنه های ثبت شده در جهان را ذخیره می کند که با آن متوجه می شوید دامنه ای که می خواهید بخرید قبلا استفاده شده یا نه.کافیست نام دامنه دلخواه را در آن وارد کنید تا سابقه آن را مشاهده نمایید.
استفاده از امکانات سایت neilpatel.com
با رفتن به این سایت و وارد کردن دامنه موردنظر می توانید از بخش بک لینک ها، آن ها را مشاهده کنید.اگر قصد دارید دامنه ای بخرید که قبلا خریداری شده این مورد را اصلا فراموش نکنید!!! سایت های اسپم و … مخرب سئوی سایت شما هستند.
خرید همزمان دو دامنه IR و COM
نهاد های ایرانی در صورت بروز اختلاف اولویت را به سایت هایی با دامنه های IR می دهند. بنابراین اگر دامنه ای با پسوند com دارید، بهتر است همزمان دامنه ای با پسوند ir نیز خریداری کنید. علاوه بر آن خرید همزمان دو دامنه خطر سو استفاده دیگران از کسب و کار شما را کاهش می دهد.
چک کردن نام دامنه با شرکت های ثبت شده ایرانی
اگر شرکتی قبل از اینکه نام دامنه ای را ثبت کنید آن نام را داشته باشد و کسب و کار شما هم مرتبط با شرکت ذکر شده باشد احتمالا به سو استفاده از نام شرکت متهم می شوید و با شکایت شرکت، دامنه را از دست می دهید.بنابراین قبل از خرید دامنه، حتماً نام دامنه را با شرکت های ثبت شده ایرانی چک کنید.برای دیدن لیست شرکت های ثبت شده می توانید به سایت روزنامه رسمی مراجعه کنید و نامی که می خواهید انتخاب کنید را جستجو کنید تا ببینید شرکتی با این نام ثبت شده یا نه.
توجه به مشکلات آواهای فارسی در خرید دامنه
در زبان فارسی، برخی از کلمات ، به شکل های مختلف خوانده می شوند. به عنوان مثال، کلمه “آسمان” را می توان به دو شکل “Asman” و “Aseman” در انگلیسی نوشت. بهتر است در صورت امکان از این کلمات برای دامنه ها استفاده نکنید چون ممکن است فرد دیگری مشابه آن را استفاده کند.
انتخاب دامنه با پسوند خاص
پسوند دامنه، اطلاعاتی در مورد نوع وب سایت شما ارائه می دهد. به عنوان مثال، پسوند “com” برای وب سایت های تجاری و عمومی، پسوند “org” برای سازمان های غیر انتفاعی و پسوند “edu” برای موسسات آموزشی استفاده می شود.
انتخاب دامنه با پسوند خاص می تواند به افزایش اعتبار وب سایت شما کمک کند.به هیچ عنوان پسوند های غیرمرتبط را استفاده نکنید.
استفاده از سرویس های امنیتی دامنه
استفاده از سرویس های امنیتی دامنه می تواند از دامنه شما در برابر حملات مختلف محافظت کند. این سرویس ها می توانند از دامنه شما در برابر سرقت، تغییر مالکیت و سایر حملات محافظت کنند.می توانید بلافاصله پس از خرید دامنه این سرویس ها را فعال کنید تا امکان سو استفاده از دامنه شما به حداقل برسد.
تمدید به موقع دامنه
بسیاری از افراد پس از خرید دامنه تمدید آن را فراموش می کنند.تمدید به موقع دامنه باعث می شود که دامنه شما از دست نرود. اکثر شرکت های ثبت دامنه، دامنه های منقضی شده را به مزایده می گذارند. بنابراین اگر دامنه خود را به موقع تمدید نکنید، ممکن است آن را به راحتی از دست بدهید.
استفاده از دامنه در شبکه های اجتماعی
استفاده از دامنه در شبکه های اجتماعی می تواند به افزایش بازدید از وب سایت شما کمک کند. به عنوان مثال، می توانید از دامنه خود به عنوان نام کاربری در شبکه های اجتماعی استفاده کنید.
استفاده از سرویس های تولید دامنه با هوش مصنوعی
با استفاده از هوش مصنوعی می توانید کار هایتان را سریع تر و بهتر انجام دهید.این موضوع درباره انتخاب نام دامنه هم صدق می کند.برای گرفتن ایده نام دامنه می توانید از سرویس های هوش مصنوعی مثل namelix استفاده کنید. استفاده از این سایت رایگان است و ایده های خوبی برای انتخاب دامنه به شما می دهد.
نتیجه گیری
انتخاب دامنه مناسب یکی از مهم ترین عوامل در موفقیت یک وب سایت است که چالش های خاص خود را دارد. با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله، می توانید دامنه مناسبی برای کسب و کار خود انتخاب کنید.